läget

Havet och himlen är

Kiviks äldsta vänner

Björn Ranelid

vi har 27 unika rum – vilket blir din favorit?

Konferera ännu mera i äppelriket

20220928_112621 (002)

Konferensrum Ranelidsalen

Kiviks-Hotell-villa-laura-konferens-rum

Konferensrum Laura

Kiviks-Hotell-konferens-lokal-emilia

Konferensrum Piraten Galleriet

collage-okonventionella möten

Okonventionell mötesmiljö

Mötet

Kreativ mötesmodell

Relaxa i vårt sköna

spa

Vackert

beläget ovanför Kivik

Kiviks Hotell är vackert beläget på en höjd ovanför gamla Kivik med milsvid utsikt över havet. Hotellet har 27 rum, varav tre är sviter, fördelade över tre byggnader samt restaurang, SPA och tre konferenslokaler.

Med personliga detaljer i inredningen och varmt bemötande från vår personal är det vår strävan att alla ska trivas och få uppleva lugn, harmoni och avskildhet.

Den ursprungliga hotellbyggnaden är över 100 år gammal och har en gång inhyst självaste Prins Eugen som under tre somrar på 30-talet kom hit för att måla inspirerad som han var av den Österlenska miljön.

Här kan du, liksom prinsen, betrakta soluppgången över havet och lyssna till den viskande hängbokens hemligheter där den sakta vaggar sin enorma trädkrona i havsbrisen.

Till oss kommer du för att varva ner, umgås och bara vara. Atmosfären bjuder på upplevelser för alla sinnen; sjunk ner i en  stol ute på terrassen med havet framför dig och njut.

 

Paradiset

finns på Kivik när våren och

sommaren nalkas

Naturen ger oss sitt skådespel när den ljuvliga äppelblomningen tar fart, solens strålar reflekterar havets djupa blåa nyanser och människor från okända platser njuter av den spektakulära utsikten och allt Kivik har att erbjuda.

Redan under påsken öppnar konstnärerna upp sina ateljéer för då startar även den årliga Konstrundan och alltid samma helg som Kristi himmelfärds är det dags för en annan traditionell runda, den med mat- nämligen Matrundan!

Efter en spektakulär sommar träder höstens färger in och med dem även alla olika nyanser på en mångfald av äpplen som kanske lockar till ett besök på den väldigt speciella Äppelmarknaden sista helgen i september.

Österlen i vinterskrud är en fröjd för ögat och jul och nyår firas med god lokal mat, med en extra lyxig känsla. Paradiset finns på Kivik året runt.

Historien om Kiviks Hotell

Det som idag är Kiviks Hotell på Moriabacken 22 bestod ursprungligen av en byggnad som kallades Emiliero. Villan uppfördes 1908 åt advokaten och affärsmannen Åke Hjort från Malmö med hustru Emilia Persson. Parets adopterade son Olof kom senare att sälja villan till överste Einar Wikland och hans maka Ruth år 1917.

Einar Wikland var en tid adjutant åt kronprins Gustaf Adolf, sedermera kung Gustaf VI Adolf, och företog med denne flera resor av diplomatisk karaktär. Fru Wikland var lärarinna i franska och av ytterst förfinad karaktär. Det sägs att hon, när maken blev sjuklig, körde traktorn själv iklädd både kappa och hatt som det anstod en riktig dam. Apropå hattar har vi faktiskt kvar adjutant Wiklands tjusiga höga hatt i tillhörande hattask här på hotellet! Den visar vi gärna upp på begäran.

Sommaren 1934 besökte kronprinsparet Emiliero, som då kallades ”Wiklands villa”, i samband med invigningen av den restaurerade Kungagraven (Bredarör). Anledningen den gången var, att prins Eugen vid tillfället hyrde villan. Det hade han gjort även somrarna 1931 och 1932.

1957 köptes Emiliero av Kristianstads läns Landsting och omvandlades till konvalescenthem. Man byggde ut villan med en flygel som inkluderade rum, matsal och kök. I den ursprungliga villan rev man ut mycket av interiören och tyvärr togs ett antal fina kakelugnar bort. I vår bröllopssvit finns dock en mycket vacker kakelugn kvar och den gör verkligen rummet alldeles särdeles romantiskt.

1992 lades hemmet ner och villan såldes till restaurangverksamhet. Kiviks Hotell drivs idag av familjen Linde från Lund som förvärvade hotellet 2007. Efter en totalrenovering av hela fastigheten slogs dörrarna åter upp för gäster på våren 2008.

Källa: Kivik Då och Nu, Bok 3 av Tommy Gustafsson

Aktuellt på Kiviks Hotell

Presentkort

Bästa presenten? Att ge och få ett presentkort på en avkopplande vistelse hos oss på Kiviks Hotell. Kanske ett av våra Spapaket? Önskar man lite mer action erbjuder vi även Vandringspaket och Mountainbikepaket. Ett annat tips är våra egna produkter som tex marmelad, müsli, kakor, praliner och fröknäcke. Vi har även vår underbara äppelserie med…

Morgonsim

Morgonsim Starta dagen med att simma. Väck kroppen på ett behagligt sätt. Njut av vår tempererade pool. En härlig stretch för alla leder och ett underbart sätt att både träna och ha det skönt på samma gång. Poolen är 12 meter lång och 4 meter bred, temperaturen ligger mellan 28-30 grader. Morgon-sim alla dagar 7.00-9.00.…

Dagsvandring med Spa

Vi packar picknicken som ni hämtar innan ni ger er ut på en härlig dag i vår vackra natur. Vandra längs bäckar, hav och strand. Kontrasterna är många och vyerna spektakulära. Naturen har sin tjusning oavsett årstid. Avsluta eller börja med en skön och avkopplande stund i vårt Spa. Ni väljer en av två vandringar…

Spabiljett

Present-tips till barnen! Nu kan ni köpa en Spabiljett till Lov Spa och Familje Spa samt Mini-massage och Mini-ansiktskur. En uppskattad present för barnen och hela familjen! Inför 2023 är det Lily 7 år som har skapat den speciella biljetten som barnen får som inträdesbiljett och som är giltig hela 2023. Under hela 2023 är…

Gym

Få igång kroppen och stärk era muskler. Välkomna att träna i vårt nya fräscha gym med riktigt bra maskiner och övrig utrustning. Årskort (12 månader) Årskort Gym: 2990 kr/år Årskort Gym och Sim: 4990 kr/år Årskort Gym Sim och Spa: 5990 kr/år Månadskort 350 kr/månad Öppet Måndag 06.00-18.00 Tisdag-lördag 06.00-21.00 Söndag 06.00-18.00 Ingår för hotellets…

Frukost

Även ni som inte bor på hotellet är varmt välkomna! Förboka gärna! 215 kr/person   Vi ber er kontakta oss vid allergier. Boka gärna bord på 0414 700 75